5 motive pentru care Halloween este cea mai tare sarbatoare

Halloween fata creata tine in mana un dovleac, interior intunecat design interior maleficent corne costum halloween

Halloween, sarbatoarea mea preferata, o descindere spre intuneric, nebunie, groaza si un nou ciclu al vietii si renasterii. Magia noptii cand luna lumineaza dovlecii dinauntru.

halloween sarbatoare wicca dovleci vrajitoare noaptea lumanari

De ce o iubesc asa de mult? Pentru tot!

 

  1. Este despre a fi autentic

Cu toate ca (sau poate tocmai pentru ca) este o celebrare care implica mastile, este cel mai autentic moment al anului. Poti fi cine vrei tu si tocmai pentru ca nu exista nici o presiune pe tema asta, s-ar putea sa alegi sa fii cine esti cu adevarat. Cand ai voie sa porti o masca la modul direct, de obicei alegi un personaj care ai vrea sa fii, care te face sa te simti asa cum ai vrea sa te simti si in restul anului, dar care este totusi tangibil si se potriveste cu o parte a personalitatii tale, care este psatrata in umbra. Un potential inca neatins care devine posibil de Halloween.

  1. Este despre umbra

Daca ai tot amanat sa te ocupi de propria umbra, acum e momentul sa incepi. Nu exista lumina fara intuneric si e imposibil sa mergi doar in lumina. Trage aer in piept si orienteza-ti privirea spre interior: umbra este o parte la fel de mare din tine cum este si lumina. Este inceputul unui frumos ciclu ce incepe cu pierderea (toamna), regenerarea din timpul iernii si reinvierea o data cu primavara. Fara sa ne afundam in abis nu avem nici o sansa plutim printre nori.

masca neagra halloween maini palme barbat oranj portocaliu natura ritual

  1. Este despre amintirea trecutului

Este momentul din anul liturgic dedicat amintirii celor morti, inclusiv sfinti (hallows), martiri si toti cei ce au plecat dintre noi. Cum spune o inteleapta zicala, cei care uita trecutul il vor repeta. Asa ca nu iti uita trecutul. Fa pace cu el, invata-ti lectiile, ia ce e al tau si lasa cu altii ce e al lor si mergi spre o versiune mai buna a realitatii. Trecutul te-a facut ce esti azi. Sa il uiti inseamna sa te uiti pe tine.

  1. Este despre copilul interior

Este momentul din an cand chiar poti fi copil. Sa razi cu gura pana la urechi. Sa sperii oameni. Sa nu te implici emotional. Sa mananci dulciuri. Sa mergi din usa in usa si sa vorbesti cu strainii. Sa porti un costum tampit. Sa fii nebun. Cedeaza-i copilului interior si fa ce spune el/ ea. Ii dai asa de putin tot restul anului oricum. Lasa-l sa se distreze macar o data si distreaza-te si tu cu el. Nu o sa regreti, iti promit!

  1. Este despre dulciuri!

Am spus destul, cred ca nu mai e nevoie sa explic.

copil halloween imbracat costum negru cu chelet mananca dulciuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *