Atelier de pictura energetica

Atelier de pictura energetica

Initial am fost doar 2: eu, care nu ma pun la numaratoare, Sumi, prieten bun, desi i-am cerut sa nu vina, ca ma streseaza, si gagica-sa, Isa. Aveam oarecare emotii, nu mari, doar ca imi doream sa nu vina nimeni… Era deja ora 11. Foarte devreme dupa o noapte de festival nedormita. Eu ma trezisem la 7, dupa 2 ore de somn cu obstacole, printre drujbe electronice si bas care facea peretii vibranti. M-am trezit sa pregatesc atelierul. L-am pregatit. S-a facut ora 11. Stateam pe jos in fata scolii unde aveam atelierul si apare un cuplu. Vor la atelier. Ma uit la ei cu niste ochi mari si o vena ce-mi pulsa pe gat. Le spun sa mai asteptam putin, poate mai vine cineva. 15 minute mai tarziu nu a mai aparut nimeni, asa ca ma urnesc sa incep atelierul. Din momentul in care incep totul e perfect! Vine natural. Le povestesc ce e cu pictura asta energetica, facem stretching si intram in meditatie. Observ ca au corpurile foarte relaxate si ii felicit in gand pentru ca au reusit sa intre asa de bine cu atata galagie afara. Mergem spre interiorul corpului si simtim viata lui. Eu am ochii deschisi, ca sa nu intru si eu in dimensiuni paralele, dar totul merge ca uns. Simtim viata corpului, simtim viata inconstientului, simtim emotia pe care dorim sa o externalizam spre panza, lumea isi alege culori reprezentative, si… mai apar niste persoane! Vor si ele sa participe la atelier. Eu ma uit ca in desene animate, pentru ca facusem deja intro-ul. Ii rog sa astepte un minut pana isi aleg ceilalti materialele si apoi formez un grup separat cu cei noi. Pornesc din nou cu stretching-ul, meditatia, corpul, inconstientul, etc… Cand isi aleg oamenii culorile, apare un nou grup, care vor si ei sa picteze cu noi. O iau de la capat…

painting workshop meditation curly hair girl lotus position artists acrylics color meditation group

Pana la urma e distractiv. Rad de mine si despre cum m-am stresat degeaba. Participantii sunt foarte prinsi de lucrare. Unul dintre baieti mi-a spus ca el nu va picta pentru ca nu stie sa picteze, si ‘e mai cu matematica’. Asa ca ma inteleg cu el sa faca o lucrare urata. Batem palma si se apuca toata lumea de treaba. Evident, dupa cum ma asteptam, ii iese una dintre cele mai frumoase lucrari, atat cromatic cat si compozitional. Nu ii vine sa creada. Mie da. Cand ne dam voie sa gresim facem minuni. Oarecum imi dau lacrimile pe interior. E fain sa vezi oamenii surprinsi de depasirea propriilor bariere, fara ca macar sa isi dea seama cand s-a intamplat.

Una dintre fete imi povesteste ca a fost si ea surprinsa de cat de usor a intrat in meditatie si a reusit sa ramana acolo si cum nu i-a mai iesit pana la momentul respectiv, pentru ca e ‘mai logica’. Ma bucur tare mult sa aflu din nou ca ‘logica’ nu are nici o sansa in lucrurilor importante din viata.

painting workshop curly hair girl in the background artists acrylics color couple boy girl painting on grass brunettes

Vorbesc cu fiecare pe rand. Sunt si 3 copii, 2 fete si un baiat. Fetitele deseneaza rozuri, albastru de bebe si alte culori de bomboane si imi spun ca sentimentul de la care au pornit este fericire. Faine fetitele, incep sa ma simt si eu ca ele, desi am pe tricou un pisoi care vomita un curcubeu si deasupra lui scrie ‘That’s enough’ cu litere de sange. Baietelul a facut un fond albastru cu o mare balta maronie pe el. Il intreb ce a simtit. Imi spune foarte relaxat: lene! Radem toti. Foarte tare baietelul!

Dupa ce si-au pictat emotiile toti sunt bine-dispusi. Toti mi-au spus ca tot ce au simtit, toata apasarea, presiunea sau ce i-o mai fi chinuit in timpul meditatiei nu se mai simte deloc dupa pictura. Le-au lasat pe panza sub forma de culoare. Tot ce a aparut in meditatie a disparut ca prin minune cu ajutorul acrilicelor si canalizarii energiei spre exterior. O metoda pe care eu o folosesc de o vreme si m-am bucurat tare mult sa o pot da mai departe. Mai vreau. Cred ca mai facem… Sharing is caring.

meditatie in natura femei mediteaza pe iarba par roscat cret

Author Avatar
by admin

Leave a Comment